Uygulamalı Özel Beslenme Mutfağı Eğitimi Sertifika Programı, farklı beslenme yaklaşımlarını tanımak, özel diyet türlerine uygun yemekler hazırlamak ve fonksiyonel beslenme prensiplerini mutfak pratiğine aktarmak isteyen katılımcılar için hazırlanmıştır.
Bu program, özel beslenme türlerinin temel kavramlarını ve uygulama yöntemlerini kapsayarak katılımcılara hem teorik bilgi hem de mutfak deneyimi kazandırır.
Eğitim İçeriği:
Özel Beslenme Türlerine Giriş
Laktozsuz Beslenme
Glutensiz Beslenme
Vegan / Vejetaryen / Peskateryan Beslenme
Şekersiz Beslenme
Ketojenik Beslenme
Fonksiyonel ve Sağlık Odaklı Beslenme
Raw Beslenme
Kimler Katılabilir?
Sağlıklı beslenmeye ilgi duyan, özel diyet türleri hakkında bilgi edinmek isteyen veya gastronomi alanında bu konuda uzmanlaşmayı hedefleyen herkes bu programa katılabilir. Eğitim sonunda uygulamalı sınavdan başarılı olan katılımcılara, ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Eğitim Belgesi verilecektir.
Eğitim Programı Takvimi:
| Tarih / Saat | Ders Saati | Eğitmen | Ders Adı ve İçeriği |
| 14.11.2025 | 4 saat | Doç. Dr. Müesser KORKMAZ | Laktozsuz Beslenme |
| Laktoz intoleransı ve süt alerjisi farkı | |||
| Laktozsuz beslenmenin sağlık boyutu | |||
| Atölye: Laktozsuz cheesecake, laktozsuz yoğurtlu meze / dip sos | |||
| 21.11.2025 | 4 saat | Doç. Dr. Müesser KORKMAZ | Glutensiz Beslenme |
| Glüten intoleransı ve çölyak farkındalığı | |||
| Glütensiz unlar, bağlayıcılar ve pişirme teknikleri | |||
| Atölye: Glütensiz ekmek, pizza ve tatlı uygulamaları | |||
| 28.11.2025 | 4 saat | Doç. Dr. Müesser KORKMAZ | Vegan / Vejeteryan / Peskateryan Beslenme |
| Bitkisel protein kaynakları ve dengeli tabak oluşturma | |||
| Hayvansal ürünlerin yerine kullanılabilecek alternatifler | |||
| Atölye: Vegan burger, vegan tatlılar | |||
| 4.12.2025 | 4 saat | Doç. Dr. Müesser KORKMAZ | Şekersiz Beslenme |
| Şekersiz beslenmenin temel prensipleri | |||
| Etiket okuma: Gizli şekerler nasıl bulunur? | |||
| Ayölye: Şekersiz granola bar, şekersiz bowl, helva vd., | |||
| 12.12.2025 | 4 saat | Doç. Dr. Müesser KORKMAZ | Fonksiyonel ve Sağlık Odaklı Beslenme |
| “Superfood” kavramı ve fonksiyonel gıdalar | |||
| Bağışıklık dostu tabaklar | |||
| Atölye: Antioksidan smoothie, probiyotik içecekler, fonksiyonel salatalar | |||
| 19.12.2025 | 4 saat | Doç. Dr. Müesser KORKMAZ | Raw (Çiğ) Beslenme |
| Çiğ Beslenmenin Temel Prensipleri | |||
| Çiğ beslenmenin sağlık açısından faydaları | |||
| Çiğ tüketilebilen ve tüketilemeyen besinler | |||
| Atölye: Çiğ 3 aşamalı menü hazırlama (başlangıç–ana yemek–tatlı) |
| ÜCRET BİLGİSİ | |
|---|---|
| Kayıt Ücreti Ödeme Tarihleri: - |
15.000 TL |
| Toplam: 15.000 TL | |
| Sertifika Süresi | Sertifika Türü |
| 26 Gün | YüzYüze Eğitim |
| Sertifika Ücreti | Değerlendirme |
| 15.000 TL | BaşarıTesti |
| Ön Kurs | Etkinlik Tarihi |
Ön kursgerekmiyor |
14.11.2025 - 17:30 09.12.2025 - 21:30 |