SEM-25-E044

Uygulamalı Özel Beslenme Mutfağı Eğitimi

Açıklaması

Uygulamalı Özel Beslenme Mutfağı Eğitimi Sertifika Programı, farklı beslenme yaklaşımlarını tanımak, özel diyet türlerine uygun yemekler hazırlamak ve fonksiyonel beslenme prensiplerini mutfak pratiğine aktarmak isteyen katılımcılar için hazırlanmıştır.

Bu program, özel beslenme türlerinin temel kavramlarını ve uygulama yöntemlerini kapsayarak katılımcılara hem teorik bilgi hem de mutfak deneyimi kazandırır.

Eğitim İçeriği:

  • Özel Beslenme Türlerine Giriş

  • Laktozsuz Beslenme

  • Glutensiz Beslenme

  • Vegan / Vejetaryen / Peskateryan Beslenme

  • Şekersiz Beslenme

  • Ketojenik Beslenme

  • Fonksiyonel ve Sağlık Odaklı Beslenme

  • Raw Beslenme

Kimler Katılabilir?
Sağlıklı beslenmeye ilgi duyan, özel diyet türleri hakkında bilgi edinmek isteyen veya gastronomi alanında bu konuda uzmanlaşmayı hedefleyen herkes bu programa katılabilir. Eğitim sonunda uygulamalı sınavdan başarılı olan katılımcılara, ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Eğitim Belgesi verilecektir.

Eğitim Programı Takvimi:

Tarih / Saat Ders Saati Eğitmen Ders Adı ve İçeriği
14.11.2025 4 saat Doç. Dr. Müesser KORKMAZ Laktozsuz Beslenme
 Laktoz intoleransı ve süt alerjisi farkı
 Laktozsuz beslenmenin sağlık boyutu
Atölye: Laktozsuz cheesecake, laktozsuz yoğurtlu meze / dip sos
21.11.2025 4 saat Doç. Dr. Müesser KORKMAZ Glutensiz Beslenme
Glüten intoleransı ve çölyak farkındalığı
 Glütensiz unlar, bağlayıcılar ve pişirme teknikleri
Atölye: Glütensiz ekmek, pizza ve tatlı uygulamaları
28.11.2025 4 saat Doç. Dr. Müesser KORKMAZ Vegan / Vejeteryan / Peskateryan Beslenme 
Bitkisel protein kaynakları ve dengeli tabak oluşturma
Hayvansal ürünlerin yerine kullanılabilecek alternatifler
Atölye: Vegan burger, vegan tatlılar
4.12.2025 4 saat Doç. Dr. Müesser KORKMAZ Şekersiz Beslenme
Şekersiz beslenmenin temel prensipleri
Etiket okuma: Gizli şekerler nasıl bulunur?
Ayölye: Şekersiz granola bar, şekersiz bowl, helva vd.,
12.12.2025 4 saat Doç. Dr. Müesser KORKMAZ Fonksiyonel ve Sağlık Odaklı Beslenme
“Superfood” kavramı ve fonksiyonel gıdalar
Bağışıklık dostu tabaklar
Atölye: Antioksidan smoothie, probiyotik içecekler, fonksiyonel salatalar
19.12.2025 4 saat Doç. Dr. Müesser KORKMAZ Raw (Çiğ) Beslenme 
Çiğ Beslenmenin Temel Prensipleri
Çiğ beslenmenin sağlık açısından faydaları
Çiğ tüketilebilen ve tüketilemeyen besinler
Atölye: Çiğ 3 aşamalı menü hazırlama (başlangıç–ana yemek–tatlı)
ÜCRET BİLGİSİ
Kayıt Ücreti
Ödeme Tarihleri: -
15.000 TL
Toplam: 15.000 TL

Kayıt ücreti 15.000 TL

Başvur
Sertifika Süresi Sertifika Türü
26 Gün YüzYüze Eğitim
Sertifika Ücreti Değerlendirme
15.000 TL
BaşarıTesti
Ön Kurs Etkinlik Tarihi
Ön kursgerekmiyor
14.11.2025 - 17:30
09.12.2025 - 21:30
Eğitmenler
Erhan Babaç (Koordinatör)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Dr.
Müesser Korkmaz (Eğitmen)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Doç. Dr.