SEM-25-E042

Temel Seviye Barista Eğitimi

Açıklaması

Temel Barista Eğitimi Sertifika Programı, kahveye ilgi duyan, kafe sektöründe çalışmak isteyen veya evde profesyonel kahve hazırlama tekniklerini öğrenmeyi hedefleyen katılımcılar için hazırlanmıştır.

Bu eğitim programı, kahve kültürünün kökenlerinden espresso hazırlama tekniklerine kadar geniş bir içerik sunarak katılımcılara hem teorik bilgi hem de uygulamalı beceriler kazandırır. Katılımcılar, espresso makinesi ve kahve değirmenini etkin şekilde kullanmayı öğrenecek, doğru demleme yöntemleriyle mükemmel kahve deneyimleri oluşturabileceklerdir.

Eğitim İçeriği:

  1. Kahvenin Tarihi: Kahvenin ortaya çıkışı, dünyaya yayılışı ve kültürel önemi

  2. Kahve Bitkisinin Yapısal Özellikleri: Arabica ve Robusta türleri, yetişme koşulları

  3. Kahve Çekirdeği Türleri ve Özellikleri: Farklı çekirdek türlerinin aromatik ve yapısal farkları

  4. Kahvenin Yetiştiği Bölgeler: Kahve kuşağı ülkeleri, bölgesel tat profilleri

  5. Kahve Değirmeninin Ana Parçalarını Tanıma: Öğütme mekanizmaları ve ayar prensipleri

  6. Espresso Makinesinin Ana Parçalarını Tanıma: Makine bileşenleri ve işlevleri

  7. Espresso Yapımında Doz Ayarlama Teknikleri: Doğru ölçü, sıkıştırma ve ekstraksiyon prensipleri

  8. Espresso Hazırlamanın Basamakları: Öğütmeden servise kadar tüm hazırlık süreci

  9. Kahve Demleme Yöntemleri ve Hazırlama Ölçüleri: Filtre, French Press, pour-over, moka pot ve diğer demleme teknikleri

  10. Espresso Değirmeninin ve Espresso Makinesinin Temizliği ve Bakımı: Hijyen, bakım rutinleri ve ekipman ömrünü uzatma yöntemleri

Kimler Katılabilir?
Kahveye ilgi duyan, barista olarak kariyer hedefleyen veya profesyonel kahve hazırlama tekniklerini öğrenmek isteyen herkes bu programa katılabilir.Eğitim sonunda uygulamalı sınavdan başarılı olan katılımcılara, ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Eğitim Belgesi verilecektir.

Eğitim Programı Takvimi:

 

Tarih / Saat Ders Saati Eğitmen Ders Adı ve İçeriği
22.11.2025 2 saat Doç. Dr. Müesser KORKMAZ Kahvenin Tarihi
Kahve Bitkisinin Yapısal Özellikleri
Kahve Çekirdeği Türleri ve Özellikleri
Kahvenin Yetiştiği Bölgeler 
Kahve Değirmeninin Ana Parçalarını Tanıma
Espresso Makinesinin Ana Parçalarını Tanıma
 
23.11.2025 2 saat Doç. Dr. Müesser KORKMAZ Espresso Yapımında Doz Ayarlama Teknikleri
Espresso Hazırlamanın Basamakları
Kahve Demleme Yöntemleri ve Hazırlama Ölçüleri
Kahve Demleme Yöntemleri ve Hazırlama Ölçüleri
Espresso Değirmeninin ve Espresso Makinesinin Temizliği ve Bakımı
 

 

ÜCRET BİLGİSİ
Kayıt Ücreti
Ödeme Tarihleri: -
15.000 TL
Toplam: 15.000 TL

Kayıt ücreti 15.000 TL

Başvur
Sertifika Süresi Sertifika Türü
2 Gün YüzYüze Eğitim
Sertifika Ücreti Değerlendirme
15.000 TL
BaşarıTesti
Ön Kurs Etkinlik Tarihi
Ön kursgerekmiyor
22.11.2025 - 14:00
23.11.2025 - 16:00
Eğitmenler
Erhan Babaç (Koordinatör)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Dr.
Müesser Korkmaz (Eğitmen)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Doç. Dr.