Şarap Kültürü ve Üretimi sertifika programının amacı şarap fermantasyon ve degüstasyonu konusunda üretici ve tüketicileri bilinçlendirmek, gıda ve turizm sektöründe bu konuda görev almak isteyen kişilere sertifika kazandırmaktır.
Programın süresi: 6 hafta
Programın hedef kitlesi: Gıda mühendisleri, teknolog ve teknikerleri, turizm sektörü çalışanları ve şarap fermantasyon ve degüstasyonu konusunda eğitim almak isteyen tüketiciler ve 18 yaşından büyük olup eğitime katılmak isteyen herkes katılabilir.
Programa devam zorunluluğu: Katılımcılar; eğitim sertifikası almaya hak kazanmak için derslerin minimum %70'ine katılmalı ve eğitim programı sonunda yapılacak olan başarı testinden 50+ puan almalıdır.
NOT: Eğitimin tamamı teorik olarak %50 online ,%50 yüzyüze düzenlenecektir.Şarap üretimi ve şarap tadımı gibi uygulamalar yapılmayacaktır.
Program Eğitim Takvimi:
Tarih / Saat | Ders Saati | Ders Adı ve İçeriği | |
1 | 3.07.2025 | 13.00 | Şarap tarihi, kültürel gelişimi, Üzüm türleri ve özellikleri; yerli türler ve yabancı türler |
2 | 10.07.2025 | 13.00 | Geleneksel kültürde Sap ayırma ve üzüm patlatma, şıra, şeker, asit, kükürtleme |
3 | 17.07.2025 | 13.00 | Geleneksel kültürde ve fabrikasyonda Mayalama,Maya cinsleri ve özellikleri, mayanın çoğalması ve alkol üretimi |
4 | 24.07.2025 | 13.00 | Şarap degüstasyonu, servis sıcaklığı |
5 | 31.07.2025 | 13.00 | Kırmızı ve beyaz şarap yapım aşamaları, Beyaz şarapta soğuk çöktürme |
6 | 7.08.2025 | 13.00 | Maserasyon tipleri, Fermentasyon, Havalandırma, karıştırma ve kapak kırma |
7 | 14.08.2025 | 13.00 | Yarım kalmış fermentasyon başlatma ,aktarmalar ve zamanları |
8 | 21.08.2025 | 13.00 | Şarap hastalıkları ve kusurları; önlem ve sorun giderme yöntemleri |
Tat ve aromalar, degüstasyon | |||
9 | 28.08.2025 | 13.00 | Malolaktik fermentasyon, Durultma ve durultmada kullanılan kimyasallar, bulanıklıklar. |
Filtre ve Stabilizasyon, Fıçı; Amerikan ve Fransız, TA çöktürmesi, Şişeleme, Mantarlama ve kapsülleme | |||
10 | 4.09.2025 | 13.00 | Asit, Alkol, Oksidasyon, Şişede yaşlandırma, Şarap-yemek uyumu, Şarap ve sağlık; alkol sınırı |
ÜCRET BİLGİSİ | |
---|---|
Kayıt Ücreti Ödeme Tarihleri: - |
2.800 TL |
Toplam: 2.800 TL |
Sertifika Süresi | Sertifika Türü |
64 Gün | YüzYüze + Uzaktan Eğitim |
Sertifika Ücreti | Değerlendirme |
2.800 TL | Yok |
Ön Kurs | Etkinlik Tarihi |
Ön kursgerekmiyor |
03.07.2025 - 13:00 04.09.2025 - 15:00 |