SEM-24-E022

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu

Açıklaması

Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmaktır.

BAŞVURUDAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER

  • Eğitim programlarını tamamlayan adayların C sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alabilmeleri için, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek merkezi sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmaları gerekmektedir.
  • Kayıtlar başvuru sırasına göre yapılacaktır.
  • Kayıtlar 69 kişilik sınıf kontenjanı ile sınırlıdır.
  • Kursun açılabilmesi için gereken minimum katılımcı sayısı 10’ dur. Yeterli başvuru olmayan gruplar Eğitim Kurumu tarafından iptal edilebilir veya tarihleri ötelenerek değiştirilebilir.
  • Kesin kaydı yapılmayan ön kayıtlar geçersizdir. Sonraki gruplar için tekrar ön kayıt yapılması gerekmektedir.
  • Eğitim ücreti C sınıfı İş Güvenliği uzmanlığı için KDV dahil 11.000 TL’ dir.
  • Kesin kayıt yapanlar yukarıda belirtilen koşulları kabul etmiş sayılırlar.

TARİHLER

KESİN KAYIT İÇİN SON TARİH:  02 EYLÜL 2024

KURS BAŞLAMA TARİHİ: 07 EYLÜL 2024

KURS BİTİŞ TARİHİ: 11 EKİM 2024

KURS SÜRESİ:  180  Saat  /  30 Gün (Eğitim) + 40 Saat / 5 Gün (Staj) toplam 220 saat.

EĞİTİM SAATLERİ

15:00 - 21:00

KİMLER BAŞVURABİLİR

  • Mühendisler
  • Mimarlar
  • Fizikçiler
  • Kimyagerler
  • Biyologlar
  • Teknik Öğretmenler
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikerleri

KURS İÇERİĞİ

  • 90 Saat Uzaktan Eğitim (81 Saat Asenkron + 9 Saat Online)
  • 90 Saat Yüzyüze (Derslik: Terzioğlu Kampüsü)
  • 40 Saat Staj (Staj işlemleri katılımcılar tarafından takip edilecektir.)

UZAKTAN EĞİTİM

Uzaktan Eğitim 07.09.2024 – 21.09.2024 tarihleri arasında 81 saat asenkron, 9 saat senkron olmak üzere toplam 90 saatlik bir süreci kapsar ve https://lms.comu.edu.tr/ adresi üzerinden katılımcılara verilen giriş bilgileri kullanılarak tamamlanması gerekmektedir. Tamamlamanız gereken etkinlikler her bir modülün altında listelenmiştir. Modüllerdeki etkinlikler sırasıyla "ön test - ders içerikleri - son test" şeklinde tamamlanmalıdır. Önceki etkinlik süreci tamamlanmadan bir sonraki etkinliğin açılmasına sistem müsaade etmeyecektir. Bu doğrultuda; ön test uygulamaları maksimum 10 dakika, son test uygulamaları maksimum 20 dakika olarak planlanmıştır. Ayrıca ders slaytları kullanıcının ilerletmesine ve otomatik olarak geçmesine müsaade etmeyecek şekilde her bir slayt 30 ila 120 saniye arasında değişkenlik gösteren geçiş süreleri ile oluşturulmuş ve html. formatında sisteme eklenmiştir. Bu süreler her bir modül için geçirilmesi gereken toplam sürelere göre planlanmıştır. Sistem arka planda çalıştırmaya veya farklı bir sekmede vakit geçirmenize imkan tanımamaktadır ve bu gibi durumlarda süre ilerlemesini durdurur. Katılımcıların sistemde geçirdikleri toplam süreçlerin dökümleri uzaktan eğitim sistemimizden alınabilmektedir. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek modüller sistemde belirtilmiştir. Belirtilen bu modüllere canlı olarak katılım sağlamanız beklenmektedir.

YÜZYÜZE EĞİTİM

Bu aşama toplam 90 ders saatini kapsamaktadır. Günde en fazla 6 saat olacak şekilde işlenmesi Bakanlıkça uygun görüldüğünden, 22 Eylül– 06 Ekim 2024 tarihleri arasında her gün belirlenen program dahilinde 15:00-21:00 saatleri arasında yüzyüze  gerçekleştirilecektir. Derslere %90 devam zorunluluğu bulunmaktadır.

STAJ

07.10.2024 – 11.10.2024  tarihleri arasında günde 8 saatten, toplam 40 saatlik uygulamalı eğitimi kapsamaktadır. 

STAJ SÜRECİ

  • Staj yapabilmeniz için belirttiğiniz işyerlerinde çalışan ya da o işyeri için İSG KATİP sisteminde kayıtlı İş Güvenliği Uzmanı olması gerekmektedir.
  • Stajın başlayabilmesi için İSG KATİP sistemine İşyeri SGK Sicil Numarası kullanılarak isminiz eklenir. Bu işlem eğitim kurumumuz tarafından yapılır.
  • İsminiz sisteme eklendikten sonra, sizin orada staj yaptığınızı onaylanabilmesi için, isminiz hem İş Güvenliği Uzmanının kendi şifresi ile girdiği ekranda, hem de işyeri E-Beyanname Kullanıcısının kendi şifresi ile girdiği ekranda staj ile ilgili kısımda görünür.
  • Stajın başlayabilmesi için işlemin İSG Katip sisteminde İSG uzmanı ve EBK tarafından onaylanması gerekir. Onaylanmadığı sürece stajınız başlamaz. Her ikisinin de onaylandıkları tarihte stajınız başlar, 5 gün devam eder ve staj uygulama evraklarını imzalı ve kaşeli olarak kurumumuza teslim etmenizden sonra geçerlilik kazanır.
  • Bu konudaki sorumluluk katılımcının kendisine ait olup işyerinde ilgili kişilerle irtibat kurup gerekli takibi kendisi yapması gerekmektedir. Bakanlığın istediği sürede staj tamamlanamaz ise hedeflenen sınava giriş hakkını elde edemeyebilirsiniz.
  • Staj yapacağınız süre aralığında belirttiğiniz işyerinden sizin SGK sigortalı olmanızı istenebilir. Sigorta ile ilgili işlemler ya da giderler sizin ve işyerinizin arasında görüşülüp anlaşarak çözülebilir. Eğitim kurumumuzun şu anda SGK sigortası ile ilgili yetkisi ya da çalışması yoktur.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Dr. Öğr. Üyesi Seçkin ÖZCAN: 05424399317

Dr. Ulaş ÇINAR: 05353326891

 

ÜCRET BİLGİSİ
Kayıt Ücreti
Ödeme Tarihleri: -
11.000 TL
Toplam: 11.000 TL

Kayıt ücreti 11.000 TL

Kayıt Süresi Sona Erdi
Sertifika Süresi Sertifika Türü
35 Gün YüzYüze + Uzaktan Eğitim
Sertifika Ücreti Değerlendirme
11.000 TL
BaşarıTesti
Ön Kurs Etkinlik Tarihi
Ön kursgerekmiyor
07.09.2024 - 15:00
11.10.2024 - 21:00
Eğitmenler
Ulaş Çınar (Koordinatör)
Çanakkale Onsekiz Mart Ünivrsitesi, Dr.
Seçkin Özcan (Koordinatör)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi - Çanakkale Teknik Bilimler MYO, Dr.
Ömer Faruk Öztürk (Eğitmen)
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, Prof. Dr.
Mustafa Çınar (Eğitmen)
ÇOMÜ, Prof. Dr.
Faruk Önder Aytekin (Eğitmen)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Prof. Dr.
Mehmet Pişkin (Eğitmen)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, ÇOMU Lisansüstü Eğitim Enstitüsü , Doç. Dr.
Sezgin Aygün (Eğitmen)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Doç. Dr.
Halil Murat Enginsoy (Eğitmen)
ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi, Dr.
Ayşin Aşkın (Eğitmen)
ÇOMÜ, Dr.
Yusuf- Yiğit (Eğitmen)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Prof. Dr.
Nurgül Senyücel (Eğitmen)
ÇOMÜ Teknik Bilimler MYO,
Fatma Baycan (Eğitmen)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Prof. Dr.
Gamze Çan (Eğitmen)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Prof. Dr.