SEM-25-E020

Şarap Kültürü ve Üretimi

Description

Şarap Kültürü ve Üretimi sertifika programının amacı şarap fermantasyon ve degüstasyonu konusunda üretici ve tüketicileri bilinçlendirmek, gıda  ve turizm  sektöründe bu konuda görev almak isteyen kişilere sertifika kazandırmaktır.

Programın süresi: 6 hafta

Programın hedef kitlesi:  Gıda mühendisleri, teknolog ve teknikerleri, turizm sektörü çalışanları ve şarap fermantasyon ve degüstasyonu konusunda eğitim almak isteyen tüketiciler ve 18 yaşından büyük olup eğitime katılmak isteyen herkes katılabilir.

Programa devam zorunluluğu:  Katılımcılar; eğitim sertifikası almaya hak kazanmak için derslerin minimum %70'ine katılmalı ve eğitim programı sonunda yapılacak olan başarı testinden 50+ puan almalıdır.

NOT: Eğitimin tamamı teorik olarak  %50 online ,%50 yüzyüze  düzenlenecektir.Şarap üretimi ve şarap tadımı gibi uygulamalar yapılmayacaktır.

Program Eğitim Takvimi:

Tarih / Saat Ders Saati Ders Adı ve İçeriği
1 3.07.2025 13.00 Şarap tarihi, kültürel gelişimi, Üzüm türleri ve özellikleri; yerli türler ve yabancı türler   
2 10.07.2025 13.00 Geleneksel kültürde Sap ayırma ve üzüm patlatma, şıra, şeker, asit, kükürtleme
3 17.07.2025 13.00 Geleneksel kültürde ve fabrikasyonda Mayalama,Maya cinsleri ve özellikleri, mayanın çoğalması ve alkol üretimi
4 24.07.2025 13.00 Şarap degüstasyonu, servis sıcaklığı
5 31.07.2025 13.00 Kırmızı ve beyaz şarap yapım aşamaları, Beyaz şarapta soğuk çöktürme
6 7.08.2025 13.00 Maserasyon tipleri, Fermentasyon, Havalandırma, karıştırma ve kapak kırma
7 14.08.2025 13.00 Yarım kalmış fermentasyon  başlatma  ,aktarmalar  ve zamanları
   
8 21.08.2025 13.00 Şarap hastalıkları ve kusurları; önlem ve sorun giderme yöntemleri
Tat ve aromalar, degüstasyon
9 28.08.2025 13.00 Malolaktik fermentasyon, Durultma ve durultmada kullanılan kimyasallar, bulanıklıklar.
Filtre ve Stabilizasyon, Fıçı; Amerikan ve Fransız, TA çöktürmesi, Şişeleme, Mantarlama ve kapsülleme
10 4.09.2025 13.00 Asit, Alkol, Oksidasyon, Şişede yaşlandırma, Şarap-yemek uyumu, Şarap ve sağlık; alkol sınırı
FEE INFORMATION
Kayıt Ücreti
Payment Dates: -
2.800 TL
Total: 2.800 TL

Registration fee 2.800 TL

Apply
Certificate Time Certificate Type
64 Day YüzYüze + Uzaktan Eğitim
Certificate Fee Assessment
2.800 TL
Yok
Pre-Course Event Date
No Pre-Course required
03.07.2025 - 13:00
04.09.2025 - 15:00
Instructors
Tuğba Güngör Ertuğral (Coordinator)
ÇOMÜ, Doç. Dr.