İş İngilizcesi (Business English) Eğitimi Sertifika Programı

İş dünyasında başarı için gerekli olan dil becerilerini etkin bir şekilde geliştirmek isteyen herkes, iş profesyonelleri ile, iş İngilizcesi alanında özel ders vermek isteyen bireyler ve İngilizceyi iş yaşamlarında sıkça kullanacak olan öğrenciler ve hatta üniversitede seçmeli ders olarak okutmak isteyen öğretim elemanları!

İş İngilizcesi (Business English) Eğitimi Sertifika Programı, iş dünyasında başarı için gerekli olan dil becerilerini geliştirmeyi amaçlayan kapsamlı bir kurs sunmaktadır. Toplamda 17 asenkron video içeriğinde iş dünyasında sıkça kullanılan kelimeler, kelime kombinasyonları, İş İngilizcesi deyimleri, sözlü ve yazılı iletişim becerileri ile sosyal ilişki ipuçları üzerine derinlemesine bilgi edinme fırsatı bulacaksınız. Bu içerik, iş dünyasında etkili iletişim için temel olan dilbilgisini, kelime dağarcığınızı geliştirmek ve iş yaşamında karşılaşabileceğiniz durumlara hazırlıklı olmanızı sağlamak amacıyla özenle hazırlanmıştır.

Bu sertifika programının temel amacı, katılımcılara kendi alanlarında kullanabilecekleri dil yeterliği sağlamaktır. Bu eğitim sürecinde katılımcılar, iş İngilizcesi genel içeriğiyle birlikte temel İngilizce bilgisi yapılarını öğrenirken aynı zamanda genel iş alanında bilmesi gereken kelime ve cümle yapılarını öğrenecek ve yazılı ve sözlü dil becerilerini geliştireceklerdir.

Derslerimiz, yapay zekâ araçları ile zenginleştirilmiş içeriğe sahiptir ve YÖK müfredatına uygundur. Bu sayede, kursiyerler daha derinlemesine bir öğrenme deneyimi yaşayabilir ve öğrenme sürecinden maksimum verim alabilirler. Asenkron ders videolarıyla birlikte katılımcılar, öğrenme hızlarına ve ihtiyaçlarına uygun olarak bireysel çalışmalarda bulunabileceklerdir.

Programdaki çözümlü etkinlikler vasıtasıyla kursiyerlerin öğrenme sürecinde aktif bir şekilde katılımları ve anlama seviyelerinin artırılması hedeflenmiştir. Hedef; keyifli, etkileşimli ve kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunmak, böylece katılımcıların İş İngilizcesini temel düzeyde güvenle kullanabilen bireyler olmalarını sağlamaktır.

Genel İngilizce hususunda, alt yapı eksikliği hisseden kursiyerlerimiz için ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi içerisinde yer alan A1-A2 ve/veya B1 Genel İngilizce kurslarına katılma imkânı da bulunmaktadır.

Kursiyerlerimizin, Eğitim Belgesi almaya hak kazanabilmeleri için kursun tüm derslerini tamamlamaları ve sistem üzerinden her ders için “DERSİ TAMAMLADIM” butonuna tıklayarak, dersleri bitirmeleri gerekmektedir. Tüm derslerini tamamlayan öğrencilere sistem üzerinden “GENEL BAŞARI SINAVI” modülüne erişim hakkı açılacaktır. Kursiyerlerin çevrim içi bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek olan Genel Başarı Sınavına katılım göstermeleri ve bu sınavdan 100 üzerinden en az 60 puan almaları gerekmektedir. Bu değerlendirme yöntemi, öğrencilerin edindikleri bilgileri ve becerileri doğru şekilde anlamalarını ve uygulamalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Genel başarı sınavında başarılı olan ve Eğitim Belgesi almaya hak kazanan adaylar, belgelerini E-Sertifika sistemi üzerinden veya E-Devlet üzerinden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hizmetinde yer alan Sertifika Sorgulama linkinden alabilirler.

Kurs ile ilgili sorularınızı videoların altında yer alan “Eğitmene Sor” modülünden sorabilirsiniz. Kursumuzun eğitmenlerini tanımak ve içeriği hakkında bilgi sahibi olmak için tanıtım dersimizi izleyebilirsiniz.

Kurs Tanıtımı
Doç. Dr. Kürşat Cesur
Giriş Dersi
Vocabulary A
Vocabulary B
Vocabulary C
Collocations - Word Combinations - A
Collocations - Word Combinations - B
Idioms - A
Idioms - B
Written Communication - A
Written Communication - B
Oral Communication - A
Oral Communication - B
Oral Communication - C
Oral Communication - D
Social Relationship Tips - A
Social Relationship Tips - B

Kürşat Cesur (Koordinatör)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Doç. Dr.
İrem Gürbüz (Koordinatör)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ,